Videók, Zeneblog

Pulit a Holdra.

Sziasztok!

Hatalmas örömhír számomra, hogy Szűcs Lacin keresztül sikerült kapcsolatba kerülnöm a Puli Space Projectel. Szenzációs kezdeményezésről van szó!

Így nyilatkoznak magukról a weboldalukon:

“A Puli Space Technologies küldetése olyan új technológiák kifejlesztése, melyek lehetővé teszik űrjárművek rendszeres indítását a Holdra, ezáltal új dimenziókat megnyitva és minőségi szolgáltatásokat biztosítva a jövőbelátó befektetők számára, akik a világűr üzleti lehetőségeinek kihasználása iránt érdeklődnek.

Először azonban demonstrálni kívánjuk k
épességeinket azzal, hogy legkésőbb 2015-ben saját készítésű egységet küldünk a Holdra, ezzel teljesítve a  Google Lunar XPRIZE kihívását. Egységünk  leszállás után felderíti a közeli területeket és nagyfelbontású képeket és videókat küld a Földre a helyszínről és önmagáról.

A GLXP tapasztalataira alapozva a felfutóban levő űripar meghatározó résztvevőjévé szeretnénk válni.

A Puli Space Technologies kiemelten fontosnak tartja, hogy népszerűsítse a tudományos gondolkodásmódot és bátorítsa a diákokat, hogy természettudományos / műszaki pályát válasszanak.”

Az eseményeket rendszeresen ismertetik a nagyközönséggel. Írásos formában, és készülnek videók is. Sikerült megállapodnunk, így a jövőben elkészülő videókhoz, az általam komponált zenét fogják aláfestő zeneként használni. Nagyon boldog vagyok, hiszen, így eljuthatnak ezek a dallamok a világ számtalan pontjára. köszönöm Jardinnak a közbenjárást, és Szűcs Lacinak a munkáját, amivel a videókat szerkeszti!

“A közelmúlt legnagyobb történése az volt, hogy Jurij Gagarin repülésének 54. évfordulóján eddig nem látott magasságokba emelkedett a Puli, a számítások szerint mintegy 36.000 méterre, ami csak háromezer méterrel kevesebb, mint ahonnan Felix Baumgartner ugrott ki.

Ez úgy történt, hogy egyszer csak megkeresték őket, hogy partnerek lennének-e egy kávécserje sztratoszférába való utazásában.

Armstrong, Aldrin és Collins Nescafét is vittek magukkal a Holdra, és hogy a növekvő  kávéfogyasztás kávéhiányhoz is vezethet, mert a termesztés nem tud lépést tartani a kereslettel. Mondjuk abban egyelőre nem bízunk, hogy a Holdon hamarosan kávéültetvények lesznek, hogy rásegítsenek.” LINK

 A munkálatokról, és magáról az “utzásról” készült egy remek werkfilm, aminek a zenéje a Nanook című számom lett.

A Nanook, a Medvék Ura, az inuit mitológia istensége. Hozzá imádkoztak az eszkimók, hogy baj nélküli és sikeres vadászatot folytassanak. Nanook alakja  egy emberszerű, hatalmas méretű jegesmedveként jelent meg. 47 Ursae Majoris b.jpg

Amikor a Nagy Medve csillagképben felfedeztek egy hatalmas exobolygót, akkor máris adta magát az ötlet, hogy a Nanook
nevet kapja. A katalógusneve: 47 Ursae Majoris b. Egy gigantikus égitestről van szó, több, mint két és félszer nagyobb a Jupiternél.
46 fényévnyire van tőlünk, és egy rettenetesen nagy keringési pályán mozogva járja körbe a központi csillagát.
Abban a naprendszerben még még másik két bolygótestvéréről tudunk.

Az óriási mérete, és az elnevezése ihletet meg. Remélem tetszeni fog ez a szám, és közben hasonló érzéseket vált majd ki, miközben a videót nézitek, mint amit én éreztem, amikor készült. A közeljövőben megjelenő Exoplanets című albumomon is hallható lesz.

Hallgassátok szeretettel! :))

–DB.–

A videó ezen a linken érhető el: LINK