cropped-DB-logo.jpg

Druida Borealis – On Way To Sirrah

1,500 Ft

Druida Borealis zenei világára legfőképpen a hetvenes évektől napjainkig kiteljesedett elektronikus, meditatív zene jellemző, ami gyakorta a progresszív szintetizátorok világára épül. Sok esetben a csillagos ég és a lélek mélységei inspirálják.
Legnagyobb sikerének azt tartja, hogy ő lett a Budapesti Planetárium zeneszerzője.
Akiket leginkább a zenéjében követendő példaként állított fel: Tangerine Dream, Mike Oldfield, Vangelis, Kitaro, Jean-Michel Jarre.
Sokfelé kacsingatott már a zenei irányokat tekintve, de eddig leginkább a háttérben szóló, főleg audio-vizuális, érzelmekre épülő alkotásokban nyert teret a zenéje. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban található Szengáli-Kőlik nevű barlangot bemutató rövidfilm háttérzenéjét is ő komponálta. Emellett jelenleg a több projecten is dolgozik: Weboldalak zenéi, E-Book Horror Antológia háttérzenék, Planetáriumi előadások zenéi.

Cikkszám: DB-001 Kategória: Címkék: ,

Leírás

Druida Borealis – Útban a Sirrah felé

A férfi töprengve figyelte a hóvirágot a napfelkeltében, amely a hideg téli fényárban olyan dermedten állt, mintha a csillagok közé született volna, nem pedig a behavazott udvarra… Nagyot sóhajtva arra gondolt, talán az ő űrhajója is ilyen mozdulatlannak, ilyen végletesen nyugodtnak fog tűnni holnap, és azután, és azután… Ez a gondolat motoszkált másnap hajnalban is benne, mikor a busz a kilövőállomás felé vitte. A magasított sztrádáról jól látta az emberek agresszív, szaporán pulzáló tömegét, mint valami hangyabolyt, és valahogy idegennek, nem közéjük valónak érezte magát. Elszomorodott.

Az utolsó estét is egyedül töltötte, nagyrészt a csillagokat bámulván. Megkereste azt a bizonyos csillagot; vajon megéri majd felkeresni, át a végtelen űrön, hátrahagyva mindent, ami ismerős, ami kedves? Pótolja majd a meghittség és a szeretet érzését? A válasz csak a startot követő pillanatokban született meg benne, ahogy az űrhajóról leváló fokozatok megremegtették a roppant fémtestet, és az utasát: igen, megéri. Meg kell érnie. Csodálatos látvány tárult a szemei elé… A kivetítőn ragyogó pontok felfoghatatlan sokaságát pillantotta meg. Fürtökben, hatalmas rajokban lebegtek a feketeségben; felhők a csillagok mögött. Elérte az egyik legszebb Jupiter-holdat, az Amalthea-t. Még ez a kozmikus mértékkel aprócska égitest is lenyűgözte, kaput nyitott neki a galaxisok elképzelhetetlen méretű világára, és elfeledtette vele kétségeit.

A Naprendszerből kilépvén még látta az ismerős bolygóvilágot, amelyről annyit ábrándozott gyermekkorában. Tudta mindnek a nevét, ismerte pályájukat. Most mégis elhagyta őket, vállalván a titokzatos, távoli ismeretlen veszélyeit. Eszébe jutott a görög tudós, Eudoxos, akinek hóbortos gondolatai szerint a csillagok csupán pörgő, fénylő kristálygömbök. Igazat adott neki: a csillagközi térben valóban minden sziporkázott és tündökölt. Csapongó gondolatai úti célja helyett egészen máshova röpítették: míg teste földöntúli sebességgel, az időn kívüli ködös tartományban utazott, elméje elkóborolt. AzAlamak fellegei közt járt, az Androméda egyik csillagán, majd a Mirach-on. Elbűvölték a számára oly furcsa színek, hangok, amiket érzékelni vélt bódulatában.

Az érkezés hirtelennek tűnt, sokkal hirtelenebbnek, mint az indulás. Útban a Sirrah felé ezerszer elképzelte milyen világ vár rá, a valóság mégis minden találgatást felülmúlt. ASirrah… Tökéletesség feszültség nélkül. Béke erőszak nélkül. Szeretet önzés nélkül. A harmóniának és a teljességnek olyan elegye, amelyet ember még soha nem tapasztalt. A férfi boldognak érezhette magát: álma beteljesült. És mégis… Valami kellemetlenül hűvös áradt szét testében. Hiányt érzett; először nem is tudta, mit hiányol, aztán tekintete feltévedt a csillagokra, amelyek változatlanul körbevették ragyogásukkal. Akkor megértette: a Föld szólította. Honvágya támadt. Egy valóra vált álom volt az ára, hogy rádöbbenjen: az embernek a Földön a helye. A hóvirág sem nőhet ki a csillagok között, csakis az otthonában, az ő udvarában.

By Hematith

Tarcklist:

1. Snowdrop In The Sunrise
2. Hive
3. Evening
4. Start
5. Clouds Beyond The Stars
6. Amalthea
7. Solar System
8. Spheres Of Eudoxos
9. Nebulas Of Alamak
10. Mirach
11. On Way To Sirrah
12. Homesick

Comments

comments

További információk

Tömeg 0.1 kg
Méretek 0.5 × 14 × 12 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Druida Borealis – On Way To Sirrah” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé.